Ana içeriğe atla

Diyet aç kalmak değildir

Diyet yapmak sadece yememek ya da içmemekten mi ibaret? Tabii ki hayır. Bir diyeti başarılı kılan sadece yiyip içtiklerinin cinsini seçip ve onları tüketmek değildir. Diyet yapmak, yaşam biçimini ve dengesini düzenli ayarlamaktır.

Yaşam biçimini ayarlayıp ve dengeye ulaşmak için önemli birkaç noktayı belirtmekte fayda var…

Uyku hepimizin doğal şarjı, vücudumuzun denge noktasıdır. Aksak ritimli bir gündelik hayat yaşıyorsak ihtiyacımız olan uykuyu alamaz ve dengemizi bozarız. Düzensiz uyku, beslenme zamanları ve beslenme sürelerinde farklılıklar oluşturacağından, düzensiz beslenmeye başlarız. Bu yüzden uykuyla aramızı iyi tutmalı, günde 6-8 saat arası, mümkünse aynı saatlerde uyuyup uyanmaya çalışmalıyız.

Çocukluğumuzdan bu yana vücudumuzun sudan oluştuğu söylenir durur. Doğrudur da. Günde 2 – 2.5 litre yani 10-12 bardak su içmek gerekir.

Peki, bu kadar su içmek neye yarar?

- Az da olsa metabolizmamızı hızlandırır.

- Su yetersizliğinden kaynaklanan kabız ve ödem riskini azaltır.

- Midede doygunluk hissi yaratığından acıkma hissini bastırır, acıkmamızı geciktirir.

Erken kalkan erken yol alır. 
Bu yüzden uyandıktan sonra bir saat içersinde yapılan kahvaltı, gece boyunca açlıkla mücadele eden bünyede düşen şekeri yükseltecek ve tembelleşen metabolizmayı hızlandıracaktır.

Günün büyük bölümünü bir şeyler yiyerek geçirmeliyiz. Sanılanın aksine uzun süreler yememek kilo vermek için bir çözüm değildir. Her şeyi üçlemeyi denemeli. 3 öğün ve onların arasına serpiştireceğimiz 3 ara öğün oluşturmalıyız. Midemiz, 3 saatten fazla açlık ile mücadele etmemeli. Bu üçlemeler yağ depolamamızı yavaşlatacak ve bünyeyi hızlandıracaktır.

Bize özel hazırlanan diyet listeleri, kayıtsız şartsız uyacağımız kılavuzlar olmalı. Ne o listedekinden fazlasını yapmalı, ne de daha da zayıflayacağım diye kendimizi perişan edip listedekinden az yemeliyiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.