Ana içeriğe atla

Zayıflamak İstiyorsanız Dikkat Ekmeniz Gereken 25 Önemli Nokta

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  1. 1 günde 3 kilo diyet listesi, 1 ayda 10 kilo diyet listesi, gibi normal aklın almayacağı diyet önerilerine itibar etmeyiniz. Bünyemizin bir ritmi vardır ve ani değişiklikler şok etkisi yaratabilir.
  2. Normalde yapmadığınız ve yapamayacağınız şeyleri diyette yapmak için kendinizi zorlamayın. Normalde yemiyorsanız salatayı merkeze alan bir diyet sizin için uzun ömürlü olmayacaktır. Aynı şekilde yoğurt çok sevmiyorsanız ve diyetinizde temel bir ürünse bir süre sonra yoğurt görmeye bile dayanamaz hale gelebilirsiniz.
  3. Her diyet kişiye özeldir ve kendi bünyenizi en iyi siz bilirsiniz. Bu nedenle diyetisyeninizi bilgilendirmekten kaçınmayın. Uzman bir diyetisyen size uygun ve uygulaması zor gelmeyecek yöntemleri sunacaktır.
  4. Kendinizi fanatikçe sınırlamayın. İnternetten birçok yiyeceğin muadili anlamında değişim oranları var. Bunları bilin ve diyetisyeninize de danışarak uygulayın.
  5. Aşırı yasakçı olmayın ama bir diyette çikolataların ve abur cuburların yeri olmadığını da bilin.
  6. Esasında diyet diye bir şey olmadığını olayın özünde sağlıklı ve dengeli beslenme olduğunu unutmayın. Diyetteyin ruh halinin kısıtlayıcı olumsuz havasına girmeyin.
  7. En önemlisi de bol bol yürüyün, merdiven çıkın, parklarda ve yollarda yürüyün.
  8. Diyet ömür boyu uygulanacak bir beslenme tarzıdır. Yaz geliyor kilo vereyim, kış geliyor boş vereyim düşüncesine girmeyin.
  9. Akşam 7’den sonra bir şey yemeyin. O saatten sonra yenen yiyeceklerin hazmı zor olacağından ve hareket etme ve böylece yediklerimizi eritme şansı pek olmayacaktır.
  10. Kahvaltınızı düzgün yapın. Günün en önemli öğününü ihmal etmezsek zinde ve enerjik oluruz ve gün boyunca gözümüzü abur cuburlardan uzak tutabiliriz.
  11. Ekmek olabildiğince az yiyin. Vücudumuzun o kadar çok karbonhidrata ihtiyacı olmadığını unutmayın. Ama ekmek görünce kaçan biri olmanın da gereği yok, diyetisyeniniz aksini söylemiyorsa.
  12. Bol su için. Diyette olduğunuz için değil, vücudumuzun en önemli ihtiyacı olduğundan ve son derece lezzetli olduğundan su için.
  13. Az ve sık beslenin
  14. Mümkünse yediklerinizi 3 ana öğün, 3 de ara öğüne bölün
  15. Yiyecekleri iyice çiğneyin
  16. Nişastalı ve posalı gıdalar tüketin
  17. Total yağ, karbonhidrat ve protein yüzdelerini ayarlayın
  18. Şeker ve tuz içeren gıdaların tüketimini azaltın
  19. Alkollü içki tüketmeyin veya tüketimi sınırlandırın
  20. Fiziksel aktivite düzeyini artırın
  21. Tatlılardan ve pastalardan uzak durun. Yine fanatik olmadan ama sağlıklı beslenmeye karar verdiğinizi hatırlayarak ölçülü bir yaklaşım içinde olun.
  22. Kendinizi esir gibi hissedeceğiniz bir diyet psikolojisine girmeyin. Sağlıklı besleniyorum modu ile kendinizi motive edin.
  23. Diyetisyeninizi size, yaşam biçiminize, alışkanlıklarınıza ve kültürünüze uygun bir liste vermesi konusunda yönlendirin. Kibrit kutusu kadar peynir, yarım saatte bir atıştırmak gibi öneriler bize göre değildir genellikle.
  24. Ufak tefek atıştırma alışkanlığı her türlü diyeti ve sağlıklı beslenme niyetini sabote edebilir. Dikkatli olmakta fayda var.
  25. Glisemik endeksi yüksek yanı işlenmiş besinlerde her türlü beslenme rejiminde uzak durulmalıdır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.