Ana içeriğe atla

Bu kışı göbeksiz geçirmek mümkün!

Kış geldi bahanesiyle kalın kazakların altına saklanmaktan vazgeçerek göbeğinizi eritebilirsiniz. Uzman diyetisyenlere kulak vererek kışı göbeksiz geçirmeniz artık mümkün.

Soğuyan havalara bağlı olarak, metabolizmanızın yavaşlaması kaçınılmaz bir durum. Ayrıca soğuk havaya karşı direnmek isteyen vücudunuz deri altı yağ dokusunu kalınlaştırmak istiyor. Havaların soğukluğu nedeniyle günlük fiziksel aktivitelerinizi de askıya aldığınızı düşünürsek; kilo almaya davetiye çıkarıyor olabilirsiniz. Oysa kış demek, göbek demek değil!

Diyetkolik.com’un diyetisyeni Diğdem Özkahya, gereken önlemi aldığınız sürece kışın kilo almaya engel olabileceğinizi söylüyor. Bu kışın modasında da göbek olmadığına göre, kalın ve yünlü kıyafetlerin altında saklanmamak için şunlara dikkat etmeniz gerekiyor:

• Düzenli ve dengeli beslenin, ara öğünleri atlamayın.
• Yağlı ve şekerli besinlerden uzak durun. Bunların yerine kuru baklagiller, tahıllar, taze mevsim sebze ve meyveleri gibi sizi tok tutacak ve posa içeriği yüksek olan besinleri tercih edin.
• Yemek pişirirken margarin gibi katı yağlar kullanmaktan kaçınarak sıvı yağları tercih edin.
• Etli yemek yaparken az yağlı etleri tercih edin ve mümkünse yemeğe ayrıca yağ ilave etmeyin.
• Kızartma yerine ızgara, buğulama veya fırında pişirme yöntemlerini deneyin.
• Dengeli beslenmenin yanı sıra fiziksel aktivitenizi artırın.

Diyetisyenler kış aylarında tercih edebileceğiniz besin önerileri de sunuyor.

• Az yağlı süt ve süt ürünleri: Kış mevsiminde azalan güneş ışığı ve giyilen kapalı kıyafetler nedeniyle D vitamini eksikliği yaşanabilir. Bu nedenle süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyum, fosfor ve D vitamini kemik sağlığınız için son derece önemlidir.

• Haftada en az iki porsiyon balık: Yapılan pek çok araştırmada balığın içerdiği omega-3 yağ asitleri ve deniz ürünlerinde bulunan selenyum mineralinin, kalp ve damar sağlına iyi geldiği kanıtlanmış ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülmüştür. Omega yağ asitleri, kilo kontrolünün sağlanmasında da destekleyici rol oynar.

Her gün 4-5 porsiyon sebze ve meyve: Kış mevsiminde bulunan meyve ve sebzeleri tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olur ve sizi hastalıklara karşı korur. Özellikle A, C, B6, E vitamini, çinko ve selenyum mineralleri açısından zengin olan kış sebzelerinden brokoli, lahana, bürüksel lahanası, kırmızı lahana, karnabahar, havuç, marul, yeşil biber, roka, sarımsak, soğan ve meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kivi ve elmayı tercih edebilirsiniz. Yediklerinizin posa içeriğinin yüksek olması, göbek bölgenizdeki yağlanmayı engelleyecektir.

• Bitki çayları: Bitki çayları kış ayları boyunca yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olur. Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, rezene ve nane-limondan herhangi birini günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz.

• Her gün 2 litre su: Kış aylarında vücudunuzun su isteği azalır. Ancak buna aldanarak su içmeyi ihmal etmeyin. Suyunuza nane yaprağı, kabuk tarçın, meyve dilimleri ekleyerek hem tat katabilir, hem de metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.