Ana içeriğe atla

Ramazan Ayı Dukan Diyeti ve Menüsü

Dukan Diyeti

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte, Ramazan’da Dukan Diyeti yapılır mı? Ramazan ayında Dukan Diyeti nasıl yapılır? Gibi çok sayıda soru gelmeye başladı. Dukan Diyeti ramazan ayı süresince de uygulanabilir ancak diyeti bu süre boyunca yapmanın bazı farklı noktaları var. Dukan Diyeti’ne ramazan ayı içerisinde başlamayı düşünüyorsanız, bu sizi gereğinden daha fazla yoracaktır.Bu nedenle öncelikle ramazan ayı içerisinde, oruç tutacaksanız dukan diyetine başlamayın.
Dukan diyeti yapıyor ve oruç tutacaksanız, yazının bundan sonrası sizi ilgilendiriyor.

Nelere dikkat etmek gerekiyor? 


Öncelikle dukan diyeti’nde çorbadan, kabak dolmasına kadar çok farklı yemek çeşitleri mevcut. İftar ve sahur zamanlarında diyete uygun olarak yemekler yapabilirsiniz. Dukan diyeti yapan kişiler gün içerisinde minimum 1.5 litre su içmelidir, özellikle yaz aylarında buna çok dikkat etmek lazım. Gün boyu su içmek mümkün olmayacağı için, sahura kadar içeceğiniz su miktarını iyi belirleyin. Çok fazla miktarda da içmemeye dikkat edin.

Diyete nasıl devam etmek gerekiyor?
Eğer seyir evresi uyguluyorsanız, saf protein gününde çok zorlanırsanız sebze-protein ile ramazan boyunca devam edebilirsiniz. Daha sonra bunu telafi etmeye çalışmalısınız. Eğer uygulamakta bir sorun yaşamazsanız 1+1 şeklinde (1 gün protein, ertesi gün protein+sebze) yapabilirsiniz. 5+5 yöntemi bu süreç içerisinde sizi çok fazla zorlayacaktır.
Dukan Diyeti’nin avantajları
Yulaf kepeği tüketimini aksatmamaya dikkat edin, ekmek ve krep yaparak tüketebilirsiniz. Yulaf kepeği tok tutan bir gıda olduğundan sahurda tüketmeniz daha mantıklı olacaktır. Gün içerisinde gerçekten tok kalmanızı sağlayacak bir gıda yulaf kepeği. Zaten tüketenler bunu bilirler.
Sahurda ne yapabiliriz?
Sahurda ise diyetimizde porsiyon sınırlaması olmadığından, sizi çok fazla rahatsız edecek yemeklerden uzak durmaya çalışın. Tavuk, köfte, süt ve süt ürünleri, yumurta ağırlıklı menüler oluşturabilirsiniz kendinize. Yoğurt hem rahatlatacaktır hem de tok tutacaktır.
Ramazan ayı içerisinde sık sık yemek davetlerine gitmeniz gerekebilir. Eğer gideceğiniz yerde dukan diyeti’ne uygun olmayan yemekler varsa bu yemekleri tüketmemeye çalışın. İftarınızı diyete uygun yiyeceklerle açmaya özen gösterin. Eğer misafirliğe gidecekseniz, ev sahibine diyette olduğunuzu söyleyin. Muhtemelen birçok kişi iftar yemeğine gitmem gerekti, mecburen börek, tatlı ve ikramlardan yedim diyetim bozuldu mu? Şeklinde sorularla geri gelecektir, bunun önüne geçmek tamamen sizin elinizde. Diyet yapmak, diyette olduğunuzu söylemek ayıp bir şey değil. Hem size hem de yemekte sizinle birlikte olacak kişilere uygun olan yüzlerce yemek çeşidi mevcut. Onları yapabilir veya yapmalarını rica edebilirsiniz.
Şimdiden herkese kolaylıklar diliyorum. Umarım güzel bir ramazan ayı geçirirsiniz.
Ramazan ayı içerisinde Dukan Diyeti uygulayacaklar için, örnek 3 adet ramazan menüsü yayınlıyorum. Bu menüleri çeşitlendirerek kendi menülerinizi oluşturabilirsiniz.

Örnek Menü 1

İftar İçin:
1 kase Tavuk Çorbası,
2-3 dilim Dukan Ekmeği veya Krep,
Tavuk Köfte,
Light Kola


İftardan Sonra:

Bir adet mücver
Sahur İçin:
Kabak dolması (içinden iftar sonrası için mücver yapabilirsiniz)
Salata (Ton Balıklı veya domates – marul salatası)
Bir kase yoğurt
Yulaf kepeği hakkınıza göre krep veya ekmek (seyir evresinde günlük 2 yemek kaşığı yulaf kepeği hakkınız var)
Lor peyniri
Hindi füme

Örnek Menü 2

İftar İçin:
1 Kase Sebze Çorbası
7-8 adet Izgara Köfte
Bir bardak light ayran

İftardan Sonra:
1 adet krep, çay
Sahur İçin:
Omlet
Dukan Ekmeği
Domates, Salatalık
Lor Peyniri
Bitki Çayı

Örnek Menü 3

İftar İçin:
1 Kase mantar çorbası
3 adet Karnıyarık
Bir kase light yoğurt veya ayran

İftardan Sonra:
1 adet light meyveli yoğurt
Sahur İçin:
Dukan ekmeği veya krep,
Salatalık, domates,
Lor peyniri,
Tavada ızgara tavuk göğsü

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.