Ana içeriğe atla

KIŞ DİYET TAVSİYESİ VE DİYET LİSTESİ

Taylan Kümeli’den Kış Diyeti Tavsiyeleri ve Diyet Listesi

Kış aylarında, yazın alınan kilolar verilmeye çalışılır fakat bu çoğu zaman başarılı olmaz. Bu yüzden dikkat etmemiz gereken bazı şeylerin olduğunu da unutmayalım. Kış diyetinde tüketilmesi gereken bazı yiyecekler bulunmaktadır. Bunun en başında bol vitamin deposu olan meyveler gelmektedir. Öğünlerinizi meyvelerle geçiştirebilirsiniz. Örneğin öğlen acıktığınız zaman bir adet taze çıtır bir elma hem sizi tok tutacaktır hem de içindeki mineral deposu ile kışın vücudunuzu daha dinç tutacaktır. Bununla beraber yumurta, süt ve beyaz et gibi dengeleyici besinleri yemekte da fayda görünüyor. 

Yemeklerinizi fast food tarzı değil de daha çok sulu ev yemekleri olarak yemeniz daha mantıklı olacaktır. Tüm bunlarla beraber en çok depresyon yani kendimizi kötü hissettiğimiz zamanlar kış aylarında yaşanmaktadır. Bu dönemlerde çok yemek yendiği ve dengesiz beslenildiği de görülmektedir. Bu yüzden bol bol gezmenizi ve hareket etmenizi ve sürekli bir şeylerle uğraşmanız tavsiye edilmektedir.

Taylan Kümeli‘nin vurguladığı Kış diyetinin önemli etkenlerinden bazıları da bitkisel çaylardır. Adaçayı, yeşil çay, rezene çayı ve anason çayı gibi çaylar hem vücudunuzu dinç tutacak hem de bağırsaklarınızı çalıştırarak vücudunuzun yağ eritmesini hızlandıracaktır. Unutmayalım ki sıvı tüketimi diyetlerde çok önemli bir yere sahiptir. Kış diyetlerinde de bu tarz çaylar içmek ya da mineral deposu olan meyve sularını tüketmek kilo vermenize ve vücudunuzu formda tutmaya oldukça yardımcı olacaktır.

Kış diyeti‘nin yine önemli parçalarından biri de, kuru meyvelerin sıklıkla tüketilmesidir. İncir, kuru siyah çekirdekli üzüm ve kayısı gibi kuru meyveler bağırsaklarınızı çalıştırarak metabolizmanızı hızlandıracaktır. Unutmayın ki günümüzde birçok kişi metabolizması yavaş olduğu ya da hiç çalışmadığı için kilo veremiyor. Bu yüzden bu tarz kuru meyveleri de tüketmenizde fayda görülüyor.

Kahvaltı öncesi bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı limon sıkıp için.

Taylan kümelinin Mucize kış diyet listesi; bu diyeti ideal kilonuza kavuşuncaya kadar tekrarlayabilirsiniz. 

1.Gün:
Sabah: 1 dilim kızartılmış ya da ısıtılmış kepek ekmeği, 1 yumurta, 1 dilim ekmeğin çeyreği kadar peynir, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr derisi alınmış ızgara tavuk, 1 kase yoğurt, 1 salatalık
Akşam: 1 porsiyon etli pırasalı kereviz yemeği, salata, 1 elma

2.Gün:
Sabah: 1 dilim kızartılmış ya da ısıtılmış kepek ekmeği, 1 yumurta, 1 domates, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr haşlanmış dana eti, yarım porsiyon pilav, salata
Akşam: 1 porsiyon etli nohut yemeği, salata, 1 portakal

3.Gün:
Sabah: 1 yumurtalı omlet, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr ızgara hindi eti, 1 dilim kepekli ekmek, salata
Akşam: 1 porsiyon kıymalı ıspanak yemeği, salata, 1 mandalina

4.Gün:
Sabah: 1 dilim kızartılmış ya da ısıtılmış kepek ekmeği, 1 salatalık, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr ızgara köfte, salata, 1 kase yoğurt
Akşam: 1 porsiyon karnabahar yemeği, yarım porsiyon yağsız makarna, 1 nar

5.Gün:
Sabah: 1 yumurta, 1 domates, 1 salatalık, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr ızgara biftek, 1 kase yoğurt, 1 portakal
Akşam: 1 porsiyon mantar sote, yarım porsiyon makarna, 2 mandalina

6.Gün:
Sabah: 1 yumurtalı omlet, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 3 adet mücver, yarım porsiyon pilav, 1 nar
Akşam: 1 porsiyon etli kuru fasulye, 1 kase yoğurt, 1 portakal

7.Gün:
Sabah: 1 dilim kızartılmış ya da ısıtılmış kepek ekmeği, az peynir, 1 domates, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr ızgara tavuk göğsü, 1 kase yoğurt
Akşam: 1 porsiyon kabak yemeği, yarım porsiyon makarna, 1 kase yoğurt
Geceleri 1 bardak ılık süt.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.