Ana içeriğe atla

HAMİLELİKTE DİYET VE BESLENME

Hamilelikte Diyet ve Beslenme

Hamilelikte Diyet ve Beslenme

Hamilelik kadınların fiziksel ve duygusal değişimlerinin had safhada yaşandığı bir dönemdir. Bu dönemde kadınların hormonlarında oluşan değişiklikler nedeniyle, fiziksel değişiklikler de kendini gösterebilmektedir. Özellikle ülkemizde yaygın bilinen bir yanlışa göre hamile olan kadınlar oldukça fazla yemekte ve fazlasıyla kilo almaktadır. Bu durumun bilimsel olarak hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Hamilelikte mutlaka beslenme şekline dikkat edilmelidir. Unutulmamalıdır ki fazla kilo almak değil, düzenli beslenmek daha önemlidir. Zira bebeğin ihtiyacı olan kadar beslenmek, sağlıklı bir hamilelik için yeterlidir. İşin diğer boyutunda, hamilelikte alınan fazla kiloların geri verilmesinin çok zor olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Hamileler için beslenme önerileri

Hamileler için diyet listeleri bulunmaktadır. Hamilelik döneminde yaşanan değişimlere bağlı olarak, fazla tüketim değil, yeterli beslenme önceliklidir. Hamile kadınlar, doktorlarına danışarak bir takım beslenme önerileri alabilmektedir. Hamileler için diyet listesi ve beslenme önerileri birçok hamilenin işine yaramaktadır. Hamileler için özel oluşturulan beslenme programları ile hamilelik döneminde fazla kilo almamak mümkün olmaktadır. Bu sayede hamilelik sonrasında da kadınların sağlıklı bir görünme ve formda bir vücuda sahip olmaları mümkün olabilmektedir. Hamileliğin kadınlara yaşattığı değişimler ile kadınlar asla kendilerini bırakmamalı, düzenli bir hamilelik dönemi geçirmeye çalışmalıdır.

Hamileler için diyet listesi esasen kişiye özel oluşturulması gereken listelerdir. Ancak internet üzerinde birçok ünlü diyetisyenin hazırladığı, hazır listelere rastlamak da mümkündür. Hamilelikte beslenme birçok kadının merak ettiği bir durumdur. Bunun için kadınlar hamilelik dönemi öncesinde bir diyetisyene danışmalıdır. Bu sayede fazla kilo değil, ideal kilo alımı gerçekleşmekte ve bebeğin sağlığı hiçbir şekilde etkilenmemektedir.

ÖRNEK HAMİLE Diyet LİSTESİ

SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.