Ana içeriğe atla

Karın ve Göbek Eritme Hareketleri

Tabi ki diyet konusunda en çok şikâyetçi olunan bölgeler her zaman için göbek ve karın bölgeleridir. Buralarda biriken yağlar zamanla erimemeye başlar ve yaş ilerledikçe artar. Bu yüzden diyet yaparken ya da yapmazken bazı egzersiz hareketlerin yapılmasında fayda vardır. Özellikle de karın ve göbek eritme hareketleri var ki onlar en faydalı olanlarıdır.

Her sabahları uyandığınız zaman 10 adet mekik çekebilirsiniz. Böylece karın kaslarınızı harekete geçirir ve tüm gün boyunca hareket etmelerini sağlarsınız. Aynı şekilde akşam evinize geldiğiniz zaman yatmadan yarım saat önce 10 tane daha mekik çekmeniz, tüm gün yediğiniz yiyeceklerin yağ yapmasını engeller ve siz uyurken bile yağ yakmanızı sağlar. Bu hareketlerle birlikte sizlere tavsiyem mümkün olduğunca araba ve asansör kullanmamanızdır. Bunu söylememde ki amaç, yürüdükçe karın kaslarınız çalışır ve göbek çevresindeki yağları harekete geçirir.

Aynı zamanda asansör yerine merdivenleri kullanmanız bacaklarınızı çalıştıracağı gibi aynı anda karın kaslarınızı çalıştıracaktır. Böylece göbek ve karın bölgesindeki yağları eritebilirsiniz. Bunu sadece birkaç gün yapmak değil de, düzenlik olarak her gün yapmanız daha mantıklı olacaktır. İlk bir hafta bu size çok yorucu gelse de, bir haftadan sonra bu duruma alışacaksınız. Ayrıca göbek ve karın eritmede başarılı olacaksınız. Sadece karın ve göbek eritme için değil, aynı zamanda ciğerlerinizin açılması içinde bir sebep olacaktır.


Kısacası, karın kaslarımızı çalıştırmak kilo vermemizde ve bununla beraber göbek ve karın eritmede son derece etkili olacaktır. Egzersiz bir hayat sizleri aşır kiloya ve yağlı bir vücuda sürükleyecektir. Bu yüzden tavsiyem her gün düzenli olarak egzersiz yapmanız ve bu egzersizleri eksiksiz olarak devam ettirmenizdir. Bu egzersizlerin neler olduğunu da daha detaylı olarak aşağıda görebilirsiniz.
İş yerinde basit zayıflama hareketleri;

Merdiven alışkanlığı kazanın: İş yerlerinde genelde asansör olduğu için hepimiz kolaya kaçmak ve zor geldiği için merdiveni kullanmayız. Halbuki sabah ve akşam 10 kat veya daha fazla basamak çıkmak, kalça ve basenlerin den şikayetçi olanlar için en ideal biçimde şekillendirmeye yardımcı bir araçtır. Daha fazla kas çalıştırmak için merdivenleri 2 ‘şer 2 ‘şer çıkabilir, çalışmayan bölgelerdeki kasları da çalıştırabilirsiniz.

Boş anlarınızı değerlendirin: Çalışma sırasında boş vakitlerde sandalyede ayaklarınızı uzatın ve geri çekin bu hareketi tüm boş vakitlerinde yapın. Fazla basenler için en ideal hareketlerden birisidir. Masanın öteki ucunda bir evrak var ve uzanmak yerine ayağa kalkıp masanın diğer tarafına geçerek alın. Yani yürümek için kendinize bahaneler bulabilirsiniz.

Sandalyeye veya koltuğa dik oturun: Sadece çalışırken değil genel yaşantınızda ev, arabada da her zaman dik otursanız vücudunuzdaki organlar daha iyi çalışacağı için kan dolaşımını da sağlıklı bir şekilde yerine getirebilir, iyi çalışan bir metabolizma her zaman kilo vermenize yağ yakmanıza elverişli olacaktır.

Ayakta durun: Otobüs beklerken, not ve telefonda konuşurken ayakta durmak size extra %5 daha fazla enerji harcamanız için gerekli yöntemlerden birisidir. Ayrıca otobüs beklerken 1 veya daha fazla metrekare içerisinde ileri geri yürüyüşleryapabilirsiniz.

Kıpır kıpır olun: Yurt dışında yapılan araştırmalara göre yerinde duramayan kıpır kıpır olan kişiler diğerlerine göre 4000 kalori daha fazla harcayarak vücudun yağ toplamasına izin vermemekteymiş.

Bu basit zayıflama hareketleri sayesinde sizde diğerleri gibi daha sağlıklı ve zayıf bir vücuda kavuşabilirsiniz. Boş vakti olup egzersiz yapmak isteyenler için de çok güzel ve basit zayıflama yöntemi tarifi için videodaki hareketleri uygulayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.