Ana içeriğe atla

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diyet yapmak zor bir iş olmakla birlikte bazı şeylerden de fedakârlık etmelisiniz. Bunlardan en önemlisi ise bazı yiyeceklerden uzak durmak olacaktır. Özellikle çikolata, fast food ve hamur işleri en sevdiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Unutmayalım ki, en çok yağ yapıcı ve vücudumuzda kalıcı yağ olarak kalan yiyeceklerde bunlardır. Bu yüzden diyet yaparken bunlardan uzak durmalıyız ve yememeliyiz.

Çikolatayı düşünecek olursak verdiği tatla, vücudumuzda mutluluk hormonunu tetiklemekte ve artırmaktadır. Bu yüzden birçok bayanın üzgün olduğundan çikolata yediğini rahatlıkla görebiliriz. Fakat çikolata yediğimiz zaman içersinde bulunan trans yağı vücudumuza öyle bir yapışıyor ki, uzun süre çıkmamakla birlikte kilo aldırmaya da yardımcı oluyor. Bu yüzden her türlü, hem beyaz hem de siyah çikolatadan uzak durmalıyız.

Diğer yandan fast food ülkemizde hızla yayılmaktadır. Hamburger, patates cipsi ve kola gibi kalorisi ve yağ oranı yüksek yiyeceklerden uzak durmalıyız. Hamburgerin köftesinin ne kadar yağlı olduğunu ve ne kadar zararlı olduğunu söylemem gerek yok sanırım. Ayrıca patates cipsleri de, sadece 1 defa değil 2 defa kızartılmaktadır. Bu yüzden bu kadar tatlı, çıtır ve hoş olmaktadır. Dondurulduktan sonra tekrar kızartıldıkları için 2 defa yağa maruz kalıyorlar ve tüm yağı içlerine çekiyorlar. Patates yanında ketçap ve mayonez gibi soslarında bolca yağ içerdiğini ve bu yağların diyete son derece zarar verdiğini unutmayalım. Tüm bunların yanında tabi ki bir de kola var. Kola ise son derece asitli ve kafein içeren bir içecektir. İçtikçe içesiniz gelir ve sonu olmayan bir kilo alma evresine girersiniz. Bu yüzden bundan da son derece uzak durmalısınız.

Diyet yaparken yenmemesi gereken meyveler arasında yer alan muz, üzüm ve karpuz glisemik indeksimeyvelerden uzak durmalısınız.

Evet, diyet yaparken bu tarz kilo aldırıcı yiyeceklerden uzak durmalısınız ve kesinlikle 1 tane bile olsa kullanmamalısınız. Aksi takdirce 1 dakika içinde 1 haftalık emeğinizi çöpe atabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.