Ana içeriğe atla

Bağışıklık sistemini güçlendiren doğal sağlık iksiri: Maya

Ekmeğin hammaddesi 'maya'nın, aslında yüzde 52'si yağdan zengin proteinlerden oluşan ve 18 farklı aminoasit içeren bir doğal besin desteği olduğunu biliyor muydunuz?

Ekmek ve hamurişlerinin besin değerini artıran hammaddesi olarak bildiğimiz 'maya'nın, % 52’sinin proteinden oluştuğu, 18 farklı aminoasit içerdiğini ve protein kaynaklarının yağdan da zengin olduğu düşünüldüğünde, mayanın az yağlı mükemmel ve doğal bir protein kaynağı olduğunu biliyor muydunuz?

Maya'nın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kaydeden Beslenme Uzmanı Banu Topalakçı Salman, "B grubu vitaminlerden zengin maya, selenyum, demir, krom, potasyum, magnezyum, çinko ve fosfor kaynağı. Yağ, karbonhidrat, şeker ve sodyumdan yoksun olması ile sporculardan diyet yapanlara pek çok kişi için de formda tutan bir sağlık iksiri" diye konuştu

Ekmeğin ve hamur işlerinin hammaddesi olarak kullandığımız 'maya'nın bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendirdiği ortaya çıktı. Mayalı yiyeceklerin tam buğday unu, yulaf gibi kalorisi düşük, lifli içeriklerle hazırlanıp doğru miktarlarda tüketildiğinde kilo aldırmayan aksine vücuda fayda sağlayan yiyecekler olduğunu kaydeden Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Banu Topalakçı Salman, mayanın yüzde 52'sinin proteinden oluştuğunu, proteinleri oluşturan temel yapı taşı olan 18 farklı aminoasit içerdiğini, bununla kalmayıp selenyum, demir, krom, B grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, çinko ve fosfor kaynağı olduğunu açıkladı.


Mayanın tüm bu özellikleriyle vücutta hastalıklara karşı görünmez bir duvar ördüğünü ifade eden Salman, "Bunun yanında tüm bedeni olumsuz etkileyen strese karşı, içeriğindeki B vitaminleri sayesinde çok etkili bir silah görevi görüyor. Sinir sisteminin düzenli ve sağlıklı işlemesini sağlıyor. Fiziksel ve ruhsal açıdan güçlendirip yorgunluğu ve asabiyeti önlüyor" dedi.

Diyet için birebir: Yağ, karbonhidrat, şeker ve sodyum yok!
Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Banu Topalakçı Salman, mayanın yağ, karbonhidrat, şeker ve sodyumdan yoksun olmasının sporcular, form tutanlar veya diyabet ve şeker rahatsızlığı bulunanlar için sağlıklı bir besin desteği olduğunun altını çizdi. Salman, "Özellikle sporcular için B grubu vitaminleri son derece faydalıdır. Maya, organizmanın kimyevi aktivitelerini uyararak en iyi biçimde çalışmasını sağlar. Sodyum ve şeker açısından yoksun olan maya, özellikle diyabet ve hipogilisemi'den (kan şekeri oranının düşmesi) yakınanlar için idealdir. İçeriğindeki krom ve çinko, kan şekeri ve insülin hormonu düzeylerini dengelenmesi ile insülin direnci tedavisinde oldukça etkilidir.”

Maya sağlıklı bakterileri destekliyor
Mayanın sindirim sistemimizdeki sağlıklı bakterileri de desteklediğini belirten Salman, şöyle devam etti: " Bilinçsizce uygulanan zayıflama diyetleri sırasında bağırsaklardaki yararlı bakterilerin kaybedilmesi söz konusu olabiliyor. Maya böyle durumlarda yararlı bakterileri güçlendirdiğinden, dengeyi sağlamış oluyor."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.