Ana içeriğe atla

Kalori Yakma yolları ve yöntemleri

Nasıl Kalori Yakarım ? Kalori Yakma yolları ve yöntemleri

Kalori Yakma Yolları ve Yöntemleri

Özel diyet gıdaları almadan ya da spor salonuna gitmeden kilo verebilir misiniz? Evet!
Hayatınızda önemli değişiklikler yaparak, paradan tasarruf ederken emniyetli ve kalıcı bir biçimde kilo vereceksiniz.
Eliniz abur cubura değil, suya uzansın. İştahınızı yatıştırmanın eldeki en ucuz, en emniyetli yolu bu
Dolapları boş tutun. Hem paradan hem de sizi caydıracak şeylerden tasarruf edersiniz. Etrafınızdaki yiyecek çeşitlerini azaltmanız sizi gereksiz yere atıştırmaktan alıkoyacak.
İlham verici bir şeyler yapın. Kilo verdiğinizde giymekten büyük keyif alacağınız bir elbiseyi buzdolanızın kapağına yapıştırarak kendinizi teşvik edebilirsiniz. Göbeğinize piercing’ yaptırmak da zayıflama azminizi artıracak bir fikir olabilir.
Baharatları dilediğiniz gibi kullanın. Araştırmalara göre, zencefil, kırmızıbiber, pul biber gibi baharatlar ve bunlarla yapılan soslar vücudunuzun yağ yakma kabiliyetini %25 oranında artırabilir.
Kilo vermek için uyuyun. Uykunuzu yeteri kadar almanız, daha fazla enerji elde etmek için yemek yemenizi engeller. Yapılan son bir araştırmaya göre, yeterince uyuyan bir kadının metabolizması %40 oranında artıyor.
Gece mutfak seferlerine bir son verin. Araştırmacılar karanlık odaların ve gecenin karanlığının bizi daha fazla yemeye sevk ettiğini belirtiyorlar. Yataya bir Saat erken girmeyi deneyin. Evinizde daha neşeli, parlak ışıklara yer verin, hem daha mutlu olacak hem de daha az atıştıracaksınız.
Kahvaltıyı kesinlikle sektirmeyin. Gün için gereken enerji yakıtınızı almanızı ve öğle yemeğinde kendinizi daha az aç hissetmenizi sağlar.


Kalori Nasıl Yakılır

Yalnızca yaşam biçiminizde birtakım değişiklikler yaparak güvenli ve sağlıklı bir biçimde zayıflayabilirsiniz.. Bunu nasıl mı yapacaksınız? İşte Öneriler:

Özel besinler almadan, fiyatı yüksek diyet kulüplerine gitmeden yalnızca yaşam biçiminizi değiştirerek güvenli bir biçimde kilo verebilirsiniz.

1- Şişmanlamanın en önemli sebeplerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağınız vakitlerde bol bol su için.

2- Buzdolabınızda kolorisi yüksek fazla yiyecek olmasın. Bu şekilde hem masrafınız olmaz hem de sizi atıştırmaya yönelten neden ortadan kalkar.

3- Bol bol uyuyun. Böylece, yemek yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken almış olursunuz.

4- Alkol,sigara ekmek ve karbonhidrat içeren yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durun.

5- Karanlık mekanlarda bulunmamaya ve akşamları 1 saat önceden uyumaya gayret gösterin. Eğer akşam yatmadan dizi film izlemek istiyorsanız karanlık bir ortamda değil, aydınlıkta izleyin.

6- Her sabah kahvaltı yapın. Kahvaltı yapmak size gün içinde tüketeceğiniz enerjiyi verecektir ve öğle vaktinde fazla acıkmayacaksınız.

7- Öğün aralarında yemek yeme arzusu uyandığında, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.

8- Kesinlikle ayakta hiçbir şey yemeyin.

9- Her gün mutlaka yeşil çay için. Araştırmalara göre, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok faydalı. Günde üç bardak yeşil çay içmeye gayret gösterin.

10- Yediğiniz yemeğe adapte olun. Televizyon izlerken, bir şeyler okurken veya e postanıza yanıt verirken yemek yemeyin.

11- Dışarı çıkın. Günde en az yirmi dak. dışarıda oturmaya veya yürüyüş yapmaya gayret edin. Zira gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenizi sağlar

12- Sağlıklı yiyecekler tüketin. Dışarıda yemek yediğiniz vakit çocuk mönüsü veya sossuz salata isteyin.

13- Kendinizi aşırı zorlamayın. Diyet programınızı yaparken bin iki yüz kalorinin altına düşmemeye gayret edin.

14-Eviniz bahçeliyse bahçe işleriyle uğraşın. Bir saat bahçe işiyle uğraşmak 500 kalori yakmanız anlamına gelir.

15- Merdivenleri asansör ile çıkmak yerine merdivenden yürüyerek çıkın.

16- Ev işi yaparak da kalori yamanız mümkün. Ufak tefek ev işleriyle uğraşın.

17- İp atlayın. Bu harika bir egzersizdir ve diğerlerinden çok daha eğlencelidir.

18- Sık sık yiyin ama az yiyin.

19- Eğer çikolatayı çok seviyorsanız, her akşam küçük bir parça çikolata yiyin.

20- Kendinizi strese sokmayın, her şeyin beyinde başlayıp beyinde bittiğini unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.