Ana içeriğe atla

Zayıflamak için Ne Yapmalıyım?

Kilo Vermek İstiyorsan Oku!

Kışın Zayıflama Yöntemleri

Kışın bir çok bayan, erkeklere nazaran evde oturmaktadır devamlı olarak. Bu yüzden genel olarak bakıldığı zaman bayanların daha çok kilo aldıgını görmekteyiz. Daha sonra yaz mevsimi geldiginde o almış olduğu kiloları verip zayıflamak istemektedirler. Bu yüzden kışın kilo almak yerine daha fazla kilo vermeniz gerekmektedir. Çünkü yaz mevsimi geldigi zaman kilo verecegim diye ugraşmak yerine kış mevsiminde direkt olarak kilolarınızdan kurtulmanız sizin için daha iyi olucaktır. Kışın kilo vermek için evde oturdugunuz zamanlarda devamlı birşeyler yemek yerine günde maksimum 2 saat spor yapsanız kafi’dir kilo verebilmeniz için. Bunun haricinde sabah yürüyüşü gibi spor koşularınıda ihmal etmemeniz gerek ve her zaman zayıflama yöntemleri sitemiz’de sizlere söyledigimiz gibi az ve kararında yemek vicudunuz için iyi olucaktır.

Kilo Vermek İçin Uzmanların Verdiği 5 Altın Öneri

• Tok olduğunuzda yemek yemeyin: Diyet listenizde bir meyve bile bulunsa eğer toksanız o meyveyi yemeyin. Bu tamamen sizin tokluk derecenize bağlı olarak değişir. Fakat kendinizi tokum şeklinde de şartlamayın.

• Şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durun: Vücudun en zor yaktığı besinlerin başında şeker geliyor. Direk yağ depolaması ve enerji açığını kapatarak alınan diğer besinleri yağ olarak vücutta kalmasını sağlayan içeceklerden uzak durun.

• Akşamları erken saatte yemek yiyin: Akşam saatlerinde geç değil erken saatlerde yemek yiyerek gece boyunca vücudunuzun yağ depolamasını engelleyin

• Spor yapın: Sadece az yiyerek zayıflanmayacağı kanıtlandığından düzenli olarak oturduğunuz yerden bile spor yapın.

• Psikolojinizi kilo vereceğinize hazırlayın: Vücudunuzu kontrol edemeseniz bile psikolojiniz ile onu yönlendirebilirsiniz. Diyet programına başlarken vazgeçmeyeceğinizi ve her şartta kilo vereceğinize inanın.

En İyi Kilo Verme Yöntemi Nedir?

Kilo verme konusunda yapılan araştırmalarda en fazla aranan kelimelerin başında en iyi veya en hızlı kilo verme yöntemlerinin olduğu belirtiliyor. İnsanların metabolizması ve yiyeceklere vücudun tepkimesi farklı olmasından dolayı en iyi şeklinde bir kanı yoktur. Farklı iki insana aynı diyette çok başarılı gelebileceği gibi birine başarılı diğerine oldukça başarısız da gelebilir. Bunun nedeni vücudun yenilen besinlere gösterdikleri reaksiyonlardır.

Uzman diyetisyenlerin her zaman dikkat çektikleri nokta kişiye özel diyet programının daha bilimsel ve başarıya yakın olmasıdır. Kilo vermek için internet üzerinden diyet listeleri aramaya son vererek bir uzmandan yardım almanız isteğinize daha başarılı bir yüzde ile kavuşmanızı sağlayacaktır.

Kilo Verdikten Sonra Bitti Gözüyle Bakmayın

Birçok kişi diyeti denedikten ve başarısını gördükten sonra alınan kiloları tekrar almayacaklarının garantisi varmış gibi davranırlar. Diyet listesine aynen uyma zorunluluğu olmasa da verdiğiniz emekleri hiçe sayarak yemek yemeye devam etmeniz verdiğiniz kiloları çok hızlı sürede almanızı hatta daha fazla almanızı sağlayacaktır.

Diyet uzmanınızla kilo verdikten sonra bile nasıl korunacağınız hakkında bir liste çıkarmalı. Öğün öğün bu listeye uyma şartı olmadan içerisinde yenebilecek yiyeceklerle karma yapmalısınız. Zaten bu listede asıl yenecek yemekler değil yenmeyecek yemekler olmalı. Gerisi sizin tekrar o kilolu halinize dönmek isteyip istememenizle alakalıdır.

Unutmayın ki vücudunuzun metabolizması müsaitse kilo almak vermekten çok daha kısa sürede olacaktır. Aynaya tekrar küsmeyin!

Kilo Vermek İçin Uzman Gözetimi Olmadan İlaç Kullanmayın

Sektörde birçok ilaç hızlı ve kesin kilo verme garantisi sunarak insanların sağlığı ile oynamaktadır. Bu ilaçlara inanarak kullanmayı seçenlerin sağlıkları eskisinden çok daha kötü duruma giriyor. Hatırlarsınız birkaç ay önce altın çilek adı ile kilo verdirmede bir devrim olarak çıkarılan ilaç daha sonradan toplatıldı ve yasaklandı. Kilo verme amacı ile ilaç kullanmak tamamen yanlış bir karardır.

Eğer kullanılacak yağ yakışına yardımcı ilaçlar var ise uzman diyetisyeniniz sağlığınızı bozmadan size önerecektir. Kilo vermek amacı ile attığınız adımların sağlığınızda kalıcı hasar bırakması kilolu olarak gezmenizden çok daha kötü bir sorundur. Biraz diyet düzgün spor ile ilaçların yaptığından fazlasını yapabilirsiniz. İnanın!

Kilo Vermenin Temel Taşı Spor

Her ne kadar diyetisyen eşliğinde bir diyet programı uygulasanız bile vücudunuza giren kaloriden çok yakmak zorundasınızdır. Bunu sporunuzu düzenli yaparak sağlayabilirsiniz. Her insanın işten veya özel sebeplerden dolayı spor yapma imkânı aynı değildir. Bu nedenle kendisine spor yapabilecek zamanı ve yeri ayarlayabilmeniz gerekir.

Evinize geldiğinizde dışarıya spor salonlarına çıkmak istemiyorsanız evinize spor aletleri alarak sevdiğiniz mekânda kilo verebilirsiniz. Odanız veya eviniz küçükse çok küçük aletlerin hatta alet olmadan yapılan kültürfizik hareketlerinin bile yararı olduğunu bilmelisiniz. Vücudunuz spor yaparak sadece kilo vermeyecek aynı zamanda hem daha hoş bir şekle girecek hem de sağlığınızın düzene girmesini sağlayacaktır.

Kahvaltının Zayıflamada ki Önemi Nedir?

Günün en önemli öğünü olduğu bilinen kahvaltının diyet listelerinde oldukça farklı bir yeri vardır. Genel olarak günün tüm öğünlerinin alt yapısı kahvaltıda hazırlanır. Tahıllı ve tok tutacak yiyeceklerin tüketilmesi vücuda günlük enerjinin gereksinimi olduğu kadar alınması kahvaltının önemini daha da fazla göstermektedir. Kahvaltı sırasında yağlı yiyeceklerden ve tatlılardan uzak durmalı çay olarak yeşil veya mate çayını içmelisiniz. Şeker ve hamur işlerinin diyet boyunca tüm öğünlerde yasak olduğunu unutmamalı.

Bu yiyecekleri hayatınızdan uzaklaştırmalısınız. Unutmamalı ki ne kadar uzun süre tok tutacak bir kahvaltı yaparsanız öğünleriniz kısalacak ve depolama şansınız azalacaktır. Spor yaparak kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.