Ana içeriğe atla

Tok tutan Besinler Zayıflayanlar Anlatıyor

Zayıflayanlar Anlatıyor

Tok Tutan Besinler

Kendinizi tok tutarak da zayıflayabilirsiniz. Diyet listeleri, spor yaparak veya kendinizi yorarak kilo vermek istemeyenler için bu yiyecekler sizi istediğiniz noktaya ulaştıracaktır.Kilosu fazla olan insanlar yemek yemeyi ne kadar istese de azaltamadığım dan dolayı hem yemek yemeyi azalmadan hemde yeterli egzersiz yapmadan kilo vermeyi sağlıyacağız.

Tok Tutan Yiyecekler : Salata

Özellikle yemeğe başlamadan önce yememiz gereken besindir. Ana Yemekten önce bu besinleri tüketerek açlığımızı yatıştıracağız. Bu sayede ana yemekten az miktarda yiyeceğiz. Bunun sayesinde kilo aldıran besinlerden az tüketmiş olacağız. Ve bunun sonucunda da kısa sürede kilo verdiğinizi göreceksiniz.

Tok Tutan Yiyecekler : Elma, Ayva ve Armut

Bu yiyeceklerde vucütdaki şekeri düşüren ve kolestrolü düşürmeye yarayan vede pektin dediğimiz eriyebilen lifler bulunmaktadır. Bu besinlerde size tokluk hissi vereceğinden fazla yemek yeme ihtiyacı hissetmiyeceksiniz. Bu besinler sade olarak yemelisiniz. Elmalı kurabiye gibi besinler size yarar sağlamıcaktır aksine daha fazla kilo aldırmaktaktan başka birşeye yaramıcaktır.

Tok Tutan Yiyecekler : Çorba

Ana yemeklerin başında gelir. Her yerde ve herkes tarafından ilk olarak çorba yemeniz tavsiye edilir. Vede bu yiyeceği ekmek olmadan tüketmeniz söylenir bunu boşuna söylemediklerini bilmelisiniz. Çorbayı ekmeksiz tüketmeniz asıl ana yemeği yeme isteğinizi kırmak amaçlıdır. Un ve Yağ ile yapılan çorbalar bu sınıfa uymamaktadır. Diğer çorbalar kilo verme konusunda size yardımcı olacaktır.

Tok Tutan Yiyecekler : Zeytinyağı

Zeytin yağının (Sızma) içinde yağ asitleri (omega 6) bulunmaktadır. Bu asitler kalori yakmanızı sağlamaktadır bu sayede kilo almaktan kurtulursunuz hemde ayrıyetten kilo verebilirsiniz. Zeytin yağını çiğ olarak yemeniz tavsiye edilmektedir. Tabiki bunu içmenizi söylemiyoruz. Salata nın üzerine dökerek ve de yemekler piştikten sonra buraya dikkat edelim yemeği yaparken değil yemek piştikten sonra üzerine serptirmeniz faydalı olacaktır.

Zayıflatanlar Anlatıyor

Herkesin bildiği gibi yaş ilerledikçe çok zor zayıflanacağına yönelik toplumsal bir düşünce vardır, çünkü ilerleyen yaşla birlikte metabolizmanın yavaşladığı ve zayıflama konusunda bir engel olduğu düşünülmez mi ?

Fatma Hanım 100 kilodan 70 kiloya kadar zayıflamayı başarmış. Kilo sorunu olan pek çok kişi gibi Fatma Hanım da dönemsel olarak zayıflama girişimlerinde bulunmuştu. İlk zayıflama girişimi hikayesi ise uzun yıllar öncesine ta 1974 yılına kadar uzanıyor. Anlaşılacağı üzere Fatma Hanım hayatının büyük bir bölümünü aşırı kilolu olarak geçirdi. Öyle ki üniversite öğrenimi gördüğü yıllarda bile 118 kiloya kadar çıktı. Ancak ne yaparsa yapsın bir türlü zayıflamayı başaramıyordu. . Aslında 1974 yılındaki ilk zayıflama çabasında 40 kilo vermeyi başarmıştı. Ama zayıflama konusunda uyguladığı yanlış yöntemler verdiği kiloları son derece kısa bir süre içinde geri almasına neden oldu.

Üniversite öğrenimini bitirdikten sonra çalışmayan Fatma Hanım vaktinin büyük bölümünü evde geçiriyordu. Çocuk sahibi olduktan sonra da aldığı kiloları daha da veremez hale gelmişti. Ara ara diyetler yapıyor ya da çok daha farklı yöntemler deniyor ama ne yaparsa yapsın bir türlü başarılı olamıyordu. Örneğin yaşamının bir döneminde akupunktura gitmiş, o süre içinde 22 kilo vermişti. Ama akupunktur sonrası verdiği tüm kiloları geri alıp, yine aynı kilosuna dönmüştü. Yine aralıklarla şok diyetler yapmayı bile denedi, ama bu girişim sonunda sağlığını kaybetme noktasına kadar geldi. Öyle ki, şok diyetler yüzünden yaşadığı B12 vitamini eksikliği ona zor günler yaşattı. Türlü türlü sağlık sorunlarıyla karşılaşmaya başladı. Sağlıklı olmakla fit olmak arasında gidip gelmeyi sürdürdü. Giydiği kıyafetleri üzerinde beğenmiyor ve aynaya dahi bakmak istemiyordu.

Yaşadığı tüm aksaklıklara ve zorluklara rağmen Yasemin Hanım yılmadı, uzun yıllar geçse de içindeki zayıflama isteğini hiç azaltmadı. Kararlıydı, tek yapması gerekense doğru yöntemi bulmaktı.

Gizem Rabia Hanımın Sorusu:Ben 18 yaşındayım boyum 1.65 kilom 74 dışardan 74 durmuyor ancak ben bundan çok sıkıntı duyuyorum ideal kilom 55 diye biliyorum aradaki 19 kiloyu nasıl ne zamana kadar verebilirim bacaklarımı nasıl inceltebilirim sarkmadan?

Cevap:
Merhaba, 19 kiloyu 2 ayda rahatlıkla verebilirsiniz. Yeterince inanır ve çabalarsanız ideal kilonuza kısa sürede ulaşmanız mümkün. Sarkmadan incelmek için egzersiz yapmanız gerekiyor. Nasıl bir egzersiz seçeceğinize siz karar verebilirsiniz. Plates yaparsanız sıkılaşmaya ve vücuda esneklik kazandırmaya yarayacaktır. İp atlamak ise yağların yakılması için iyi bir kardiyo egzersizi olacaktır. Günlük yapabileceğiniz. yürüyüş ise hem bedenin hemde ruhun dinlenip rahatlamasını sağlayacaktır. Herşeyden önce kendinize inanın, çok kararlı olun ve pes etmeyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SECRET HEART MEMORİAL HASTANESİ ZAYIFLAMA DİYETİ

Zayfılama Diyet Menüsü LAHANA CORBASİ Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.  :: : Yağ Eritici Çorba  İçindekiler: 6 büyük yeşil soğan 1-2 domates 1 büyük lahana 2 yeşil biber 1 demet kereviz sapı 1 paket hazır çorba karışımı tuz,biber maydanoz köri 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti acı sos (arzu edilirse)

Ev Hanımları Daha Kilolu

Kadının kilolu olması 1900’lü yılardan önce bereket ve bolluk sembolü idi. Zayıflık fakir halk için normaldi, erkek için kadınının kilosu önemli bir gösterişti. Bugüne baktığımızda ise tabi ki kilolu olmak sağlık açısından uygun değil ancak incecik bir fotomodel gibi görünme baskısı da aynı şekilde kadına zarar verir hale geldi.  Erkekler çoğu zaman ancak sağlıkları söz konusu olduğunda diyet disiplini içinde oluyorlar. Kadınlar ise görselliğin çok fazla konuşulduğu bir dünyada hem kadın hem de erkekler tarafından acımasız eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Üstelik kadınların kilo vermesi ve bunu koruması erkeklerden daha zor. İki cinsiyet arasında bedenen, ruhen ve sosyal açıdan farklar olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kadın ve erkeklerin farklı şekilde kilo alıp verme nedenlerini şu şekilde sıralıyor: Östrojen Hormonu Nedeniyle Kadın Bedeni Daha Yağlı Kadınlık hormonu olan östrojen nedeniyle kadın daha yağlıdır, kas oranı erkeğe göre daha düşüktür ve

Duygusal Özgürleştirme EFT ile Zayıflamak

EFT (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞTİRME TEKNİĞİ) ile kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için kullanılan bir alternatif psikoterapi yöntemidir. Belirli bir travmatik anı üzerinde yoğunlaşmışken akapunktur noktalarına hafifçe vurarak vücudun enerji alanını düzenlemeyi amaçlar. Eleştirmenler EFT’nin arkasındaki teoriyi sahte bilim olarak tanımlarlar ve EFT’den elde edilen faydanın meridyenleri düzenlemekten ziyade plasebo etkisi, negatif düşüncelerden arınma, birisi tarafından dinlenmenin yarattığı terapik etki gibi geleneksel bilişşel içeriklerle açıklanabileceğini savunurlar.